2020 -za.14 en zo.15 maart Lichtkunstproject van SMIK Sint-Martinusschool te Koekelare

!!! op het laatste ogenblik uitgesteld wegens corona virus

 

Een totaalproject met “Licht” als uitgangspunt.

In een zevental containers en op het gehele schooldomein wordt er samen met de leerlingen en leerkrachten buiten de schooluren een lichtkunstproject bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd.

Techniek en kunst gaan hand in hand. Het basisgegeven LICHT wordt van alle kanten bekeken, onderzocht en getransformeerd. Technisch, cultuurhistorisch, wetenschappelijk, …

Leerlingen helpen zelf denken, zoeken uit wat mooi is maar ook wat technisch mogelijk en al dan niet haalbaar is. Licht bestaat nooit alleen: het veronderstelt ook aanwezigheid van schaduw, donker en contrast.

Het zorgt in de natuur voor groei en ontwikkeling. Licht speelt ook in ons dagelijks leven en werken een belangrijke rol. Hierbij stil staan en dit element uitpuren kan voor leerlingen een zeer verrijkende ervaring zijn.

Doel is om de leerlingen te laten mee werken en op vrije momenten ook ouders en vrijwilligers mee te betrekken. Daarom komt alles binnen een project waarin iedereen kan participeren: elke leerling van onze school.

Ondertussen kan het project ook klassikaal een invulling hebben.

Wetenschap, techniek, taal, cultuur en kunst zullen allemaal in dit project geïntegreerd zitten: STEM + ART = STEAM.

De hele school kan er aan mee werken, de hele omgeving (ook kinderen uit de ruime omgeving) zal het project kunnen mee beleven en zien groeien tot een uniek kunstproject met technische achtergrond.